Viini- ja ruokalistan verkkolehti

Kaikki ruokaan ja juomaan liittyvät kirjoitukset ovat tervetulleita. Niitä voi kirjoittaa olematta listan jäsen. Tarkemmat ohjeet ja täydellinen sisällysluettelo löytyvät osoitteesta http://personal.inet.fi/koti/ralf.nyman/blogger/tervetuloa.htm Toimituksen osoite: toimitus@luukku.com

18.4.05

Aitoa siideriä vai tekosiideriä?

.
Aito siideri on omenamehusta käymisellä syntynyt yleensä hiilihappoinen mieto alkoholijuoma. Valitettavasti siideriksi kutsutaan myös erinäisiä juomia, joiden maku on suurelta osin peräisin keinotekoisista aromiaineista. Suomessa on sallittua lisätä hiilihappo mekaanisesti ja osa alkoholista viinan muodossa.

Kyllähän nämäkin limonaadinomaiset alkoholijuomat voivat olla raikkaita kesäterassilla, mutta kannattaa vertailun vuoksi ostaa Alkosta aitoa siideriä, joille on tunnusomaista, että pullo on suljettu kuohuviinikorkilla. Nämä ovat kuin eri planeetalta.

Siiderimenetelmällä päärynästä valmistettua juomaa kutsutaan maailmalla perryksi. Suomessa sille on annettu hieman harhaanjohtava nimi päärynäsiideri.

2 Comments:

Blogger toimitus said...

Saamamme tiedon mukaan "Ranskassa on kiellettyä se, mikä Suomessa on sallittua". Ranskan lainsäädännön mukaan sokerin ja omenamehutiivisteiden käyttö on kiellettyä myös tehdasvalmisteisissa siidereissä. Kuohuvan siiderin hiilihapon tulee olla peräisin alkoholikäymisestä.

maanantaina, huhtikuuta 18, 2005  
Anonymous Anonyymi said...

Ranskassa saa siis myydä ainoastaan ilman vippaskonsteja valmistettua siideriä. Suomessa erinäisiä ja epämääräisiä limusekoituksia saa kutsua siideriksi ja kauppa käy...

maanantaina, huhtikuuta 18, 2005  

Lähetä kommentti

<< Home